Bibliografija časopisa Ženski svet: list dobrotvornih zadruga Srpkinja IV deo (1899-1903) (Knjiženstvo, časopis za studije književnosti, roda i kulture, 2023)
Bibliografija predstavlja četvrti nastavak bibliografije časopisa Ženski svet: list dobrotvornih zadruga Srpkinja. Obuhvata pet godina izlaženja časopisa, od 1899. do 1903. godine, i sadrži 973 bibliografske jedinice, opisane de visu jezikom i pismom publikacije. Kao i u prethodnim bibliografijama, jedinice su azbučno raspoređene prema prezimenu autora, odnosno naslovu članka – kada je reč o tekstovima koji nisu potpisani ili su potpisani inicijalima. Kako su sve jedinice unete u uzajamnu bazu podataka, uz kategorizaciju članka, dat je COBISS. ID broj – broj zapisa u bibliografskoj bazi. U skladu sa informativnim zahtevima zastupljeni su registri koji iz bibliografskog opisa izdvajaju naslov, autora i predmet.
Keywords: bibliografija; časopis Ženski svet (1899-1903)