Britanska percepcija žena sa Balkana i njihove ženstvenosti u dugom 19. veku (Knjiženstvo, časopis za studije književnosti, roda i kulture, 2023)
The British and Balkan Woman: British Perceptions of Balkan Women and Their Femininity in the Long Nineteenth Century (1789–1914) / Melina Rokai. – Beograd: Čigoja štampa, 2017 – 493. ISBN 978-86-531-0285-2