Knjiženstveni kanon (Knjiženstvo, časopis za studije književnosti, roda i kulture, 2023)
Knjiženstveni grad. Konstituisanje ženskog kanona u srpskoj prozi 1990–2010 / Tatjana Jovanović — Kragujevac: FILUM, edicija Crvena linija, 2017 — 323 str. ISBN 978-86-80796-10-9