Bibliografija časopisa Ženski svet : list dobrotvornih zadruga Srpkinja: VI deo (1908–1911) (Knjiženstvo, časopis za studije književnosti, roda i kulture, 2024)
Bibliografija predstavlja šesti nastavak bibliografije časopisa Ženski svet: list dobrotvornih zadruga Srpkinja. Obuhvata četiri godine izlaženja časopisa, od 1908. do 1911. godine, i sadrži 789 bibliografskih jedinica, opisanih de visu jezikom i pismom publikacije. Bibliografija je strukturisana hronološki, podeljena je na četiri celine prema godini izlaženja, pri čemu su bibliografske jedinice numerisane u kontinuitetu. Unutar svake godine jedinice su azbučno raspoređene prema prezimenu autora, odnosno naslovu članka – kada je reč o tekstovima koji nisu potpisani ili su potpisani inicijalima. Kao posebna celina izdvaja se Registar predmetnih odrednica, koji predstavlja korisno sredstvo za brže pronalaženje i istraživanje sadržaja. Registar grupiše pojmove i teme obrađene u časopisu olakšavajući pristup relevantnim informacijama i omogućavajući lakše pronalaženje specifičnih tema u okviru časopisa.
Keywords: bibliografija; časopis Ženski svet (1908–1911)