Bibliografija časopisa Ženski svet: list dobrotvornih zadruga Srpkinja III deo (1895-1898) (Knjiženstvo, časopis za studije književnosti, roda i kulture, 2023)
Bibliografija predstavlja treći nastavak bibliografije časopisa Ženski svet: list dobrotvornih zadruga Srpkinja. Obuhvata četiri godine izlaženja časopisa, od 1895. do 1898. godine, i sadrži 698 bibliografskih jedinica, opisanih de visu jezikom i pismom publikacije. Kao i u prethodnim bibliografijama, jedinice su azbučno raspoređene prema prezimenu autora, odnosno naslovu članka – kada je reč o tekstovima koji nisu potpisani ili su potpisani inicijalima. Kako su sve jedinice unete u uzajamnu bazu podataka, uz kategorizaciju članka, dat je COBISS. ID broj – broj zapisa u bibliografskoj bazi. Za razliku od prethodnih godina, tokom ove četiri godine izlaženja manje je tekstova o zdravlju, a više iz književnosti. Prvi put od kada je list pokrenut objavljivane su pesme Jovana Dučića, Alekse Šantića, Svetozara Ćorovića...U skladu sa informativnim zahtevima zastupljeni su registri koji iz bibliografskog opisa izdvajaju naslov, autora i predmet.
Keywords: bibliografija; Ženski svet; ženski časopisi