(untitled) (Knjiženstvo, časopis za studije književnosti, roda i kulture, 2023)
Rad se bavi narativnim strategijama u dva epistolarna romana: Hanka (1915 i 1917) Zofke Kveder (1878- 1926), slovenačko-hrvatske spisateljice i Jedno dopisivanje. Fragmenti romana (1932) Julke Hlapec-Đorđević (1882-1969), srpske spisateljice i feministkinje koja je posle Prvog svetskog rata živela u Pragu. Analiziran je uticaj jedne spisateljice na drugu – naime, obe su bile feministkinje koje su pripadale centralnoevropskom književnom svetu i obe su radile kao kulturni posrednici i neko vreme živele u Pragu.