(untitled) (Knjiženstvo, časopis za studije književnosti, roda i kulture, 2023)
U radu se analiziraju književni prilozi u časopisu Jugoslavenska žena sa ciljem da se osvetli paradigma ženskog autorstva koju je časopis inicirao i promovisao na jugoslovenskoj književnoj sceni. Figura spisateljice koja se ogleda u književnim tekstovima i esejima posvećenim stvaralaštvu žena sagledana je i u korespodneciji sa programskim tekstovima u kojima je izložena idejna platforma časopisa.