Југославенска жена – форум модерне списатељице (Књиженство, часопис за студије књижевности, рода и културе, 2023)
У раду се анализирају књижевни прилози у часопису Југославенска жена са циљем да се осветли парадигма женског ауторства коју је часопис иницирао и промовисао на југословенској књижевној сцени. Фигура списатељице која се огледа у књижевним текстовима и есејима посвећеним стваралаштву жена сагледана је и у коресподнецији са програмским текстовима у којима је изложена идејна платформа часописа.
Keywords: Југославенска жена; Зофка Кведер; женска периодика; женско ауторство