Библиографија радова о Јелени Балшић (између 1366. и 1371–1443) (Књиженство, часопис за студије књижевности, рода и културе, 2023)
Ова библиографија обухвата чланке, студије и књиге које су посвећене значајној личности српске културе петнаестог века – владарки и књижевници Јелени Балшић. Унети су и романи, драме и други ненаучни списи који се баве њеним животом. Забележена су и издања њених дела – писама, уговора с Венецијом, ктиторског натписа и тестамента. Узети су у обзир и текстови у којима се она само помиње. Редослед је хронолошки.
Keywords: Библиографија; Србија; петнаести век; владарка; писма