Библиографија радова о монахињи Јефимији (око 1349–1405) (Књиженство, часопис за студије књижевности, рода и културе, 2023)
ва библиографија обухвата чланке, студије и књиге које су посвећене значајној личности српског средњег века и првој познатој књижевници овога периода – монахињи Јефимији (деспотици Јелени Мрњавчевић, односно великосхимници Евпраксији). Забележена су различита издања њених дела. Узети су у обзир и текстови у којима се Јефимија само помиње, као и ненаучни списи инспирисани њеним животом. Редослед је хронолошки. Унета су и дела, почев од Павела Јозефа Шафарика, у којима се као ауторка Јефимијине Похвале кнезу Лазару погрешно наводи кнегиња Милица.Досадашњи прегледи литературе о монахињи Јефимији:Enciklopedija Jugoslavije, 4, Hil–Jugos, Zagreb, 1960, str. 477 (Đorđe Sp. Radojičić)Leksikon pisaca Jugoslavije, II, Đ–J, Novi Sad, 1979, str. 559–560 (Damnjan Petrović)Перић Ђорђе, Нацрт историјске библиографије о српској средњовековној жени (1158/9-1459-1521), Зборник Матице српске за историју, 35, Нови Сад, 1987, стр. 189–207.Српски биографски речник, 4, И-Ка, Нови Сад, 2009, 397 (Ђорђе Трифуновић)
Keywords: Србија; средњовековна књижевност; библиографија; монахиња Јефимија; кнегиња Милица