Библиографија часописа Женски свет: лист добротворних задруга Српкиња III део (1895-1898) (Књиженство, часопис за студије књижевности, рода и културе, 2023)
Библиографија представља трећи наставак библиографије часописа Женски свет: лист добротворних задруга Српкиња. Обухвата четири године излажења часописа, од 1895. до 1898. године, и садржи 698 библиографских јединица, описаних de visu језиком и писмом публикације. Као и у претходним библиографијама, јединице су азбучно распоређене према презимену аутора, односно наслову чланка – када је реч о текстовима који нису потписани или су потписани иницијалима. Како су све јединице унете у узајамну базу података, уз категоризацију чланка, дат је COBISS. ID број – број записа у библиографској бази. За разлику од претходних година, током ове четири године излажења мање је текстова о здрављу, а више из књижевности. Први пут од када је лист покренут објављиване су песме Јована Дучића, Алексе Шантића, Светозара Ћоровића...У складу са информативним захтевима заступљени су регистри који из библиографског описа издвајају наслов, аутора и предмет.
Keywords: библиографија; Женски свет; женски часописи