(untitled) (Књиженство, часопис за студије књижевности, рода и културе, 2024)
Библиографија представља шести наставак библиографије часописа Женски свет: лист добротворних задруга Српкиња. Обухвата четири године излажења часописа, од 1908. до 1911. године, и садржи 789 библиографских јединица, описаних de visu језиком и писмом публикације. Библиографија је структурисана хронолошки, подељена је на четири целине према години излажења, при чему су библиографске јединице нумерисане у континуитету. Унутар сваке године јединице су азбучно распоређене према презимену аутора, односно наслову чланка – када је реч о текстовима који нису потписани или су потписани иницијалима. Као посебна целина издваја се Регистар предметних одредница, који представља корисно средство за брже проналажење и истраживање садржаја. Регистар групише појмове и теме обрађене у часопису олакшaвајући приступ релевантним информацијама и омогућавајући лакше проналажење специфичних тема у оквиру часописа.